3photo 150a6292e2b

Välkomna till Almedalsveckan, en fantastisk tid i Visby!

Vi är väldigt tacksamma för att ni vill gästa oss under vecka 26 och Almedalsveckan.

Visby Gästhamn är en fantastisk möjlighet till att kombinera resande och boende under Almedalsveckan, vilket fler och fler upptäcker. Vi har 250 platser i inre hamnen, på norra vågbrytaren, i den gamla fiskehamnen och till viss del även i slottshamnen.

När, var, hur?
Vi vill poängtera att vi tar emot och placerar er efterhand ni kommer, det hjälper inte att ringa innan, vi gör vårt yttersta för att ni ska få den plats ni vill ha, men vi kan inte garantera att det finns platser om ni inte kommer i tid.
För att det ska vara så rättvist som möjligt är det ankomsttid som styr vilken plats ni får.

Man kan lämna båten i Visby och komma tillbaka när det är dags.

Evenemang
Eftersom Almedalsveckan bygger på olika evenemang runt om hamnen är det viktigt att ha förståelse för att fartyg med sammanhängande evenemang på kajen har företräde under denna vecka. De flesta av dessa platser är normalt inte gästbåtsplatser, vilket innebär att det inte är Gästhamnen som styr över dessa utan Region Gotlands hamnavdelning. Region Gotlands hamnavdelning och Visby Gästhamn samverkar för att vi ska få ett maximalt utnyttjande av kajerna.

Större båtar och fartyg innebär även större uttag av el. Vi erbjuder elektricitet i mån av tillgång.

Undantag:
Ni som har fartyg över 60 fot, som inte kan ligga på boj, har fortfarande möjlighet at boka plats - i vissa fall. Vi har några sådana bokningsbara platser t.ex. längs kajplats 10 eller utanpå Barkasskaj 2. Där är det många parametrar som styr eventuella bokningar. Manöverbarhet, krav på elektricitet osv. Undantaget gäller alltså större fartyg.

Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Hamnkarta2